Billede af designer Mona, der står ved siden af ​​Classic V2 Anthracite

Mød designeren

Mona Henriksen

Mona Henriksen er møbeldesigner og grundlægger af Lindebjerg Design. Igennem mange år har hun drevet interiør butik i København. Dette bliver springbrættet til at starte Lindebjerg Design i 2011, hvor hun designer vitriner og borde.

‘Jeg har altid haft en passion for møbelklassikere og design. Vitrineskabe tjener et praktisk formål, som opbevaring, men er meget mere end det. Vitriner er med til at definere et rum og påvirker atmosfæren. Det skaber rammen om dine ting og bliver dét, der kendetegner dig – som et slags personligt udstillingsvindue.’

Monas valg af kvalitet er funderet i dansk produceret tøj og møbler. Hendes datter var som barn klædt i tøj af kvalitetstekstiler fra kendte danske mærker. De få investeringer, hun foretog i sit hjem, var blandt andet tv og stereo fra B&O, stentøj fra danske keramikere og træborde fra danske tømrerværksteder.

I hendes ungdom var disse selektive valg ikke ualmindelige i hendes omgangskreds. Generelt var det en tendens, der markerede en stor generation. Inden for interiørdesign blev fokuset lagt på “Less is more’-princippet. Disse valg og overbevisninger har haft indflydelse på hendes valg af møbler i gennem tiden. I dag er netop den overbevisning udtrykt i hendes valg af interiør til hjemmet,  som hun ser er den tendens, der også kendetegner samfundet i dag.

’Folk i dag er bevidste forbrugere. ‘Brug og smid væk’-kulturen er en saga blot og investering i design, kvalitet og holdbarhed, er en del af folks mindset. Jeg vil gerne bidrage til den holdning gennem mit design’.

I årenes løb har Mona udviklet møbel konceptet, Lindebjerg Design. Nye modeller, farver og serier er blevet udformet og finjusteret i detaljerne. Farverne matches, så de forbliver inden for den farvepalet, der er forbundet med den nordiske interiørstil. Møblerne – både vitriner og borde – er ikke designet til at blive brugt i bare et par år, eller indtil den næste modetrend går i gang. Det er design, der er et evigt møbel og skabt til at vare i generationer.